Trobada sense plàstic #1, punts forts i febles de l’event

La primera trobada #senseplastic i #zerowaste va reunir 7 adults i 4 nens a la ciutat de Castelló de la Plana per ralitzar una paella vegetariana en ple agost. L’objectiu era no passar d’un pot de vidre pel que fa als residus, es va aconseguir, així que com a primera meta pensem va ser un èxit, però van haver punts de millora evidents.

IMG_20160803_124213
Part de la verdura que vam comprar a granell al Mercat Central de Castelló.

Els punts positius van ser molts. D’una banda, la facilitat que van mostrar al Mercat Central de Castelló per evitar les bosses plàstiques, d’altra, la nova proposta sorgida durant l’àpat, com l’ús d’estovalles de tela (ja parlarem de la cel.lulosa en altra entrada). Allò més negatiu va ser convèncer els nens de no menjar ou kinder (tot embolcall) ni gelat. Vam fracasar. Haguès estat millor cuinar un dolç amb ells i fer-los partíceps.

 

Com a conclusió, afegir que malgrat l’èxit s’ha de fer molt d’esforç per arrossegar els comensals en tasques situades fora de les zones de confort de cadascú. Hàbits de compra com evitar els envolcalls dels embotits i fer cua a la carnisseria, o passar de la llauna al vidre, són petits gestos més difícils de canviar del que sembla. Començant per mi mateix. Però poc a poc, trobarem noves maneres. Partícula a partícula.

IMG_20160803_183341
Pot de vidre amb les deixalles del dia.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s